Őszibarackos lepény vajas gyúrt tésztából: házi lekvárral megkenve a legfinomabb
A vajas gyúrt tésztából készült őszibarackos lepény igazán jóleső nyári desszert. Kend meg házi baracklekvárral!
Összesen 57 találat.
A vajas gyúrt tésztából készült őszibarackos lepény igazán jóleső nyári desszert. Kend meg házi baracklekvárral!
A finom, puha vajas-sajtos kekszek tökéletesek vendégváró fogásnak vagy csak úgy falatozni is.
Ezek a mennyei szezámmagos sós rudak sajtos gyúrt tésztából készülnek. Egy kis ecettől lágyabb és könnyebben nyújtható lesz.
A litván darált húsos pite, azaz a kibinai tejfölös gyúrt tésztából készül, és akár főfogásként is megállja a helyét.
Házilag is készíthetsz puha sajtos pereceket, amelyeket utána olyan jó egy pohár ital mellé vagy beszélgetés közben falatozni.
Ha ettél már igazi, házilag készült túrós csuszát szalonnapörccel, tudod, mennyivel finomabb, mint a bolti száraztésztából főzött változat.
A házi köményes rúd nagyon finom esti rágcsálnivaló a vendégeknek, egy pohár bor mellé, vagy akár csak a tévé előtt ülve.
A mazsolás túrós pite tésztája omlós, a belseje pedig ellenállhatatlanul krémes.
Ezekből a gyúrt tésztából, kelesztés nélkül készülő mini pizzákból mindenki annyit eszik, amennyi épp jólesik neki.
A lapos kenyér, vagyis a flatbread egyszerű gyúrt tésztából készül, és bármilyen szaftos étel mellé nagyon finom.
Még finomabb az omlós banános pite, ha előzetesen karamellizált gyümölcsöt adsz hozzá.
Akármekkora tepsi is készül a gesztenyés kifliből, biztos, hogy az utolsó morzsáig elfogy.
A régimódi almás pite lágy, tejfölös gyúrt tésztából és sok-sok fahéjas töltelékből áll.
A foszlós sajtos kocka könnyen összeállítható, abbahagyhatatlan sós sütemény.
Az igazán omlós linzer titka, hogy a lisztet, a vajat és a cukrot a megfelelő arányban gyúrd a tésztához.
A dédi még házilag készítette a leveles tésztát. Te is megpróbálhatod, és meglátod, az eredmény fenséges lesz.
Nagyon finom, házias ételt dobhatsz össze, ha a gyúrt tésztából készült párnácskákat fűszeres darált hússal töltöd meg.
A krumplilaska főleg töltve népszerű, de önmagában vagy szaftos húsokhoz tálalva is nagyon finom.
Ezek a nagyon finom, szezámmagos-túrós rudak pillanatok alatt elfogynak a tálból.
Sokkal finomabbak a tésztás ételek, ha hagyományos, házi gyúrt tésztát használsz alapanyagnak.
A fügés-szilvás kekszek klasszikus omlós tésztából készülnek, és abbahagyhatatlanok.
A finom, gyúrt tésztából készült négysajtos csiga ideális harapnivaló a sós aprósütemények szerelmeseinek.
A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.
Az angolok és a skótok vajaskeksze, a shortbread lezárt dobozban nagyon sokáig puha marad.
A hagyományos káposztás kocka elkészítési módja családonként és tájegységenként különböző lehet, de ezzel a változattal egészen biztos, hogy nem lősz mellé.
Nem kell, hogy a fahéjas csiga elkészítése órákat vegyen igénybe: gyúrt tésztából hamar az asztalra varázsolhatod a puha finomságot.
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.